Munkáltatók nehéz helyzetben. Merre van a kiút?

laptop és maszk távmunkához

A Covid-19 vírus okozta gazdasági válság a munkáltatókat igen jelentős mértékben érintette. Közülük sokan azonnali válságkezelő intézkedések meghozatalára kényszerültek, árbevételük ugyanis drasztikusan csökkent. A válságkezelés célja a költségek minimalizálása, ami gyakran a munkaerő átstrukturálását jelenti.


A gazdasági válság által leginkább sújtott ágazatokban a munkáltatók a munkaszerződések megszüntetése mellett döntöttek, mivel a kényszerhelyzetben nem igen válogathattak megoldási eszközökben. Azokban az ágazatokban, ahol a gazdasági tevékenység működése még fennmaradt, de az aktivitás lecsökkent, van lehetőség az alkalmazandó eszközök megfontolására.

Rengeteg embert érint a gyakorlatban a fenti jelenség, hiszen legtöbben vagy munkaadók, vagy munkavállalók vagyunk. Aki pedig csak egy kicsit is jelen van a közösségi felületeken, esetleg különböző álláskereső csoportokban, nap mint nap szembesülhet munkájukat elvesztő munkavállalók, vagy dolgozóikat lehetőség szerint megtartani vágyó közép- és kisvállalkozók kérdéseivel, útkeresésével. Egy szabály azonban mindig érvényben marad: a kényszerhelyzetben is ügyelni kell arra, hogy ha a munkavállaló munkaviszonyát a munkáltatónak a működésével összefüggő gazdasági ok következtében megszünteti, arra az előírások szerint kerüljön sor.

Miért érdemes hozzánk fordulnia?

A munkáltatónak tudunk tanácsot adni, hogy ha a munkaszerződés módosítással, részmunkaidővel, vagy visszafoglalkoztatás vállalásával kíséreli meg a válságot rendezni. Különösen azoknál a munkatársaknál, akikre a munkáltató régóta tud támaszkodni, vagy a munkavállaló képzettségére későbbiekben a munkáltatónak szüksége lesz, szükséges megfontolni, hogy milyen átmeneti megállapodással rendezzék a felek jogviszonyukat.